Spring til indhold

Nyheder

 • HØST og NATURFAGSUGE
  • Børnehaveklassen arbejder for sig selv, og har deres eger æbleværksted
  • 1.til 6. klasse er blandet på tværs af deres klasser.
  • 7., 8. og 9. klasse har naturfagsuge, hvor de arbejder på tværs af klasse

  Høsten har gennem historien altid haft en vigtig plads i årshjulet. Det er i forbindelse med høsten, at der skal høstes, samles, konserveres og forberedes mad og tøj til hele vinteren. Høstens aktiviteter vil vi arbejde med i forskellige værksteder i ugens løb. Ugen er en fællesskabs-uge, hvor elever og lærere møder hinanden i andre sammenhænge end dem, vi plejer. Vi inddeler eleverne i grupper på tværs af 1.kl. – 6.kl. Det gør vi for at lære hinanden endnu bedre at kende, styrke eksisterende relationer og skabe nye relationer og derved styrke det store fællesskab. Vi ønsker, at alle elever på Halsnæs Lilleskole skal føle sig som en del af vores store fællesskab – et fællesskab, hvor vi skaber sammenhænge, hvor vi skal stå til regnskab for andre end os selv og løse opgaver, hvor vi løfter i flok. Vi vil være glade og have det sjovt sammen. Vi vil styrker glæden ved livet i skolen gennem at arbejde med kreativitet, vores kloge hænder og sjove høstaktiviteter.

  7., 8. og 9. klasse skal i naturfagsugen arbejde med energiformer. Vi skal se på hvordan vi producerer el. Den el som vi alle er så afhængige af. Vi har forberedt os den seneste tid og derfor vil uge 39 være med fokus på at bygge modeller, forklare hvordan det virker, beskrive fordele/ulemper og se på muligheden for at dække vores behov, nu og i fremtiden. Vi skal arbejde med vindenergi, vandenergi, solenergi, a-kraft, kraftværker og undersøge hvor langt vi er med helt nye former. Eks. bølgeenergi. Og hvor langt vi er med at løse udfordringen med at lagre strøm.

  På fredag kulminerer det hele med et høstmarked/åbent hus hvor alle interesserede kan komme og se, røre, lugte til og måske smage på alt det de skønne børn og unge mennesker på Halsnæs Lilleskole har lavet i løbet af ugen.

 • ÅRSMØDE OG FEST D. 2/4 2022

  ÅRSMØDE PÅ HALSNÆS LILLESKOLE

  Lørdag den 2. april 2022 fra kl. 14.00. Kom og vær med, når Halsnæs Lilleskole inviterer til det årlige møde for alle skolens forældre, medarbejdere og venner!

  Dagens program vil byde på:
  Generalforsamling
  Gæstetaler Sune Jon Hansen fra Lilleskolernes sammenslutning – Sammen skal vi drøfte hvad en lilleskole er, og kan være for en størrelse, hvad der gør skoler som Halsnæs Lilleskole til relevante og stærke bud på skoler til tiden – og ikke mindst: hvilken rolle forældrene spiller i dette.
  Kreative indslag fra skolens valghold.
  Festmiddag, band/underholdning og dans til den lyse morgen!

  Med andre ord; en dag du ikke vil gå glip af!

  Årsmødet er for skolens forældre, medarbejdere og venner. Tilmelding er nødvendig. Kun medlemmer af forældrekredsen og skolekredsen kan stemme under generalforsamlingen.

  Tilmelding senest 25. marts til: bestyrelsen@halsnaesskolen.dk – husk at skrive om du deltager i middagen.

  Betaling på 75 kr. til middagen indbetales til skolens Mobile Pay: 715789 husk at skrive navn + årsmøde, har man ikke Mobile Pay, kan der betales kontant i døren (bare husk at melde dig til pr. mail).

  Kh.

  Bestyrelsen 

 • MADAM MYSTIKS MÆRKVARIUM

  De sidste 2 uger har vi haft “teateruger” på Halsnæs Lilleskole. Teater er måske lidt meget sagt, for dengang vi planlagde ugerne vidste vi jo stadig ikke, hvor meget vi måtte blande os mellem hinanden. Så derfor blev det til 2 temauger med det overordnede tema: Madam Mystiks Mærkvarium.

  Og det har været helt fantastisk at se hvordan skolen har piblet af kreativitet, arbejdsomhed, kunst og skøre indfald.

  4. og 5. klasse tog os med på en forestilling ned i en verden af mystiske væsener – her oplevede vi både Norner, Jætter, Vølver og Valkyrier – se live streaming af forestillingen på skolens facebookside. Børnehaveklasse og 1. klasse har lavet en historie og en udstilling om havets mystiske væsener. 2. og 3. klasse laver film om monstre (den glæder vi os til at se). 6. klasse har lavet store levende parafraser af kendte kunstværker (Se vores facebookside – der ligger en lille film med de levende parafraser). 7. klasse har arbejdet med kortfilm om computerspil – dem glæder vi os også til at se. Sidst men ikke mindst har 8. og 9. klasse sammen lavet avisen “Mystiske Tidende”  – som vender stort og småt i mystikkens, videnskabens, magiens, drømmenes og kunstens verden – en avis som vi får trykt via News desk (JP – politikens hus) og som alle får et eksemplar med hjem af, når den kommer.

 • UNG I NORDEN

  Hvad er vigtigt for unge i Norden?
  Har de samme identitet/værdier?

  Udskolingselever fra Grønland, Færøerne og Danmark har defineret nordisk identitet/nordiske værdier for unge lige nu – i 2021.

  De præsenterer dem i 22 små film-mosaikker på hjemmesiden www.unginorden.dk

  To klasser i hvert af de tre lande medvirkede; og de kårede hinandens film således:

  Bedste grønlandske film: Fritid

  Bedste færøske film: Jorden

  Bedste danske film: En fritidsinteresse

  SE DE FLOTTE FILM HER.

  Alle film er udviklet af eleverne selv på bare én skoledag. Foreningen Problemknuserne sendte en lærer/filminstruktør ud – og ellers klarede eleverne det hele selv.
  Projektet blev finansieret af NAPA. Dansk-Færøsk Kulturfond, Nordic Culture Point, Kulturministeriet og Den Ingwersenske Familiefond.

  Formålet med projektet er at skabe synlighed omkring ungekulturen i Norden. Eleverne bestemte selv, hvilken værdi, de ville beskrive, og det er tankevækkende, hvordan overskrifterne fra land til land er ens. Det er også tankevækkende, at indholdet i filmene er så forskelligt og lokalt forankret. 

 • KOM OG BESØG VORES SKOLE

  KOM OG BESØG VORES SKOLE 

  D. 27. -28. November er der traditionen tro julemarked i Torup Forsamlingshus og 8. klasse står for julecaféen, så de kan tjene penge til deres lejrtur til Færøerne.

  I cafeen kan man købe lækker frokost, kage og både noget varmt og koldt at drikke. 

  LØRDAG D. 27/11  vil vi afholde to rundvisninger på skolen for alle interesserede, nye eller kommende elever til lilleskolen og deres forældre.

  Det er kl 11:00 og kl. 13:00, vi starter med et lille informationsmøde v. skoleleder Per i vores nye overbygningslokaler og derefter en rundvisning på skolen. 

  Vi glæder os til at se jer.

Kontakt:

Hovednummer: 47 98 88 83

SFO: 40 18 99 83

Adresse:

Hågendrupvej 6, Torup

3390 Hundested

post@halsnaesskolen.dk