Spring til indhold

Skolens historie

Halsnæs Lilleskole blev startet i 2001 af en gruppe forældre, der drømte om, at der på Halsnæs eksisterede en fri skole med højt til loftet og et trygt børnemiljø. Forældrene kom bl.a. fra den økologiske landsby Dyssekilde, og det var derfor meget naturligt at benytte økolandsbyens fælleshus Dyssekildegård som base for skolen.

Første år var der 12 elever, og undervisningen fandt sted i den gamle pejsestue med ild i kaminen og sækkestole til de små nye lilleskoleelever.

Siden da er skolen vokset støt og i lange perioder ganske roligt. En række “børnesygdomme” med bl.a. at holde et stabilt elevtal og en bæredygtig økonomi blev for alvor kureret, da skolen ansatte den tidligere kaospilot, Jasmin Heide som skoleleder. Med Jasmin ved roret og en stærk forældrebestyrelse som backup blev både administrationen og driften af skolen professionaliseret og den pædagogiske profil blev tydeligere. Da skolen i 2011 fyldte 10 år var der 80 elever fra 0.-7. klasse og den økologiske landsby havde solgt Dyssekildegård til skolen. 

I dag i er Lilleskolens profil defineret med tre stærke, bærende værdier: udeliv, projektorienteret undervisning og social læring, og vi tilbyder nu et fuldt skoleforløb fra 0.-9. klasse og har ca. 180 elever. 

Skolens mangeårige musiklærer Dorte Abrahamsen havde frem til skolens 10 års fødselsdag skrevet et vers om skolens udvikling hvert år.
Den giver et fint billede af de faser, som skolens udvikling er gået igennem frem til 2011.

Kontakt:

Hovednummer: 47 98 88 83

SFO: 40 18 99 83

Skoleleder: 40 22 85 33

Adresse

Hågendrupvej 6, Torup

3390 Hundested

post@halsnaesskolen.dk