Et reelt alternativ
Lilleskolen er ikke bare en mindre skole, men også en anderledes skole.

Småt er godt. Halsnæs Lilleskole er en lille skole. En klasse består typisk af op til 22 børn, nogle klasser kan være sammensat af to klassetrin. Vi arbejder niveaudelt og stræber efter at eleverne af og til arbejder på mindre hold. Det giver nærhed, tryghed og plads til kreativitet.

Forældrene er med. Som forælder på Lilleskolen vil du opleve en tæt dialog omkring dit barns trivsel. Du bliver mødt med tilbud om indflydelse, men også med krav om deltagelse. Forældre skal deltage aktivt i børnenes hverdag. Derfor har vi blandt andet 'fredagsforældre', pædagogiske dage og arbejdsdage.

Projekter. Vi ønsker at udvikle iderige og innovative børn, derfor er undervisningen gennemsyret af projekter. Ideer bliver ført ud i livet - og ofte ud af klasseværelserne - igennem alle årene på Halsnæs Lilleskole. Hver eneste dag skal være en oplevelse.

Sociale kompetencer. Børn skal lære at kommunikere og løse konflikter. Ligesom de skal udforske og lære at sætte ord på deres indre liv. Det er helt afgørende egenskaber i deres fremtidige privat- og arbejdsliv.

Synlighed og dokumentation. Forældre skal kunne se, hvad deres børn har lært, lærerne skal vide hvor der er behov for en ekstra indsats, og børnene skal vide hvad de er gode til. Kort sagt: Evaluering er vigtig for alle. Vi bruger både traditionelle tests og opfinder vores egne redskaber.

Halsnæs Lilleskole er kort sagt anderledes end folkeskolen, derfor er det også anderledes børn der forlader skolen efter syv års skolegang. Vi arbejder for at børnene bevarer deres nysgerrighed og lyst til at eksperimentere. Vi kæmper for at børnene bevarer tilliden til sig selv, at de stoler på at de kan gøre drømme til virkelighed, og at de forlader skolen med en oplevelse af at de ikke er alene.