Halsnæs Lilleskole i en Coronatid

Som alle andre i denne tid, skal vi på Halsnæs Lilleskole, overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forhold til
Covid-19.

I den nye bekendtgørelse fra 1/8 2020 står følgende:

” Efter sommerferien kan dagligdagen i vuggestuer, dagpleje, børnehaver, skoler og uddannelsesinstitutioner komme tættere på, hvad børn, elever og personale var vant til inden Covid-19. Sammen med Sundhedsstyrelsen har Børne- og Undervisningsministeriet udarbejdet nye retningslinjer og sundhedsfaglige anbefalinger for dagtilbud, grundskoler, ungdoms- og voksenuddannelser samt efterskoler og frie fagskoler, som gælder fra den 1. august 2020.

Med dem bliver det muligt at fravige den generelle anbefaling om at holde minimum en meters afstand mellem elever i samme gruppe som for eksempel i skoleklassen, på valgfagsholdet eller lignende, når det er nødvendigt for at efterleve kravene i de almindelige bestemmelser for undervisningen. Elever og kursister skal fortsat følge den generelle anbefaling om en meters afstand (og to meters afstand i særlige situationer), når de opholder sig samme sted som andre klasser eller hold på for eksempel fællesarealer. Det betyder, at skoler og uddannelsesinstitutioner nu kan undervise efter de almindelige bestemmelser i lovgivningen.

Udgangspunktet bør ifølge retningslinjerne stadig være, at børn, unge og voksne har et begrænset antal kontakter og så vidt muligt holder minimum en meters afstand til andre. Men man kan lokalt fravige den generelle anbefaling om en meters afstand inden for klassen/holdet eller lignende, når det er en forudsætning for at leve op til kravene i de almindelige bestemmelser for undervisningen.”

Her ligger vores aktuelle skriv om hvordan vi som skole forholder os til og overholder gældende retningslinjer:

1) Corona-instruks - i tilfælde af Covid-19 på Halsnæs Lilleskole.

2) Covid-19 og familiegrupper/lejrskoler.

3) brev om mundbind.