LYDEN AF FÆRØERNE

- et projekt hvor unge fra Færøerne og Danmark sammen tager på jagt efter nye og gamle lydhistorier fra Færøerne.

Forholdet mellem Færøerne og Danmark er i stadig forandring, men hvad ved vi  livet på Færøerne? På Færøerne findes en stærk mundtlig fortælletradition, og den vil vi gerne undersøge, og lade en flok børn indsamle historier fra virkeligheden på Færøerne. At det er børn, der indsamler historier, giver projektet en særlig stemme: Børn og unge kan få voksne til at fortælle på en helt særlig måde, som kan give en anderledes oplevelse og eftertanke til historierne om, hvordan det er at være færing.

D. 19. Maj 2019 drager 8. klasse til Færøerne, hvor de sammen med 8. klasse fra Kollafjardar Skuli skal indsamle lydfortællinger.

De 2 grupper af elever skal være sammen om at være historie ”fangere”, interviewere og redaktører. Eleverne på den færøske skole forbereder besøget ved at finde 5-7 gode fortællere, der gerne vil fortælle en selvoplevet virkelig historie fra Færøerne. Fortællerne er ikke professionelle, men almindelige mennesker, der gerne vil fortælle os en lille historie fra det virkelige liv på Færøerne. Ofte vil det være en ældre mand eller kvinde, en fisker, en præst, en fåreavler eller….?

Børnene tager billeder af steder og personer, som kan bruges som præsentation af lydfortællingerne, når Halsnæs lilleskoles elever drager hjem igen, med nye venner, klogere og med nyt udsyn - og en masse spændende podcasts i bagagen.

Lyd og billeder præsenteres på en lille udstilling i det lokale kulturhus eller bibliotek. De hjembragte podcasts lægges på nettet, som undervisningsmateriale, så andre skoler kan få glæde af dem, og måske blive inspirerede til at lade deres egne elever indsamle andre historier i deres lokalområde.