LYDEN AF FÆRØERNE

- et projekt hvor unge fra Færøerne og Danmark sammen tager på jagt efter nye og gamle lydhistorier fra Færøerne.

Forholdet mellem Færøerne og Danmark er i stadig forandring, men hvad ved vi  livet på Færøerne? På Færøerne findes en stærk mundtlig fortælletradition, og den vil vi gerne undersøge, og lade en flok børn indsamle historier fra virkeligheden på Færøerne. At det er børn, der indsamler historier, giver projektet en særlig stemme: Børn og unge kan få voksne til at fortælle på en helt særlig måde, som kan give en anderledes oplevelse og eftertanke til historierne om, hvordan det er at være færing.

D. 19. Maj 2019 drog 8. klasse til Færøerne, hvor de sammen med 8. klasse fra Kollafjardar Skuli indsamlede lydfortællinger.

De 2 grupper af elever var sammen om at være historie ”fangere”, interviewere og redaktører. Fortællerne er ikke professionelle, men almindelige mennesker, der gerne vil fortælle os en lille historie fra det virkelige liv på Færøerne. 

Lyt til vores første podcast fra Færøerne her

I september 2019 var vores venskabsklasse fra Kollafjardar Skuli på besøg hos os, hvor de skulle prøve kræfter med at lave podcasts
om helt almindelige mennesker i Danmark - de blev til 7 små podcasts bl.a om Tothaven, om havnesmeden i Hundested havn, om den første kvindelige bådbygger, om at være musiker, om økobyen og om lilleskolen